Copyright © 2017. All Rights Reserved

Европейска нощ на учените 2017

29 септември 2017
Европейска нощ на учените 2017

За поредна година София Тех Парк ще се включи в Европейската нощ на учените и ще отвори врати за любознателни малки и големи почитатели на науката и знанието на 29 септември (петък) 2017 г., от 17.00 часа. В научно-технологичния парк ще можете по забавен и интересен начин да се запознаете с интересни и малко известни факти, както и да се включите в много любопитни и весели практически занятия и експерименти.
Демонстрации на роботи и дронове, системи за 3D визуализации и виртуална реалност, на модерно лабораторно оборудване, на научни опити в различни области, както и на иновативни стоки и услуги са само част от интересната програма на събитието в София Тех Парк. Всичко това ще бъде представено от учените от нашите 11 лаборатории, като те ще се представят на своеобразно изложение в Лабораторния комплекс на парка, както и на образователни беседи. Посетителите ще могат да се запознаят с новия проект на българския студентски отбор по синтетична биология, който спечели през 2016 г. бронзов медал на световното състезание IGEM в Бостън, САЩ. Екипи на стартиращи компании, които работят и развиват идеи в Инкубатора на научно-технологичния парк, ще демонстрират свои иновативни стоки и услуги. 

Програма на презентациите на учените от Лабораторния комплекс на София Тех Парк:


19:00 – 19:15 - Магнитни свойства на дефектен графен, Стоян Писов, Експерт в Лаборатория „Високопроизводителни изчисления“
19:20 – 19:35 - Природни и синтетични съединения – инструменти и методи за получаване на продукти за здравословен живот, Владимир Димитров, Ръководител на Лаборатория „Екстракции на природни продукти и синтез на биоактивни съединения“
19:40 – 19:55 - Биомолекулите - новите машини на века, Борис Киров, Експерт в Лаборатория „Биоинфотех“
20:00 – 20:15 - Популярни хакерски похвати и как да защитим своите личните данни срещу тях, Явор Папазов, Експерт от Лаборатория „Кибер сигурност“
20:20 – 20:35 - 'Управление на роботи с използване на сигнали от човешка мозъчна активност, Георги Ценов, Експерт в Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“
20:40 – 20:55 - Дигитално производство / Digital Manufacturing", Явор Софронов, Експерт в лаборатория „3D креативност и бързо прототипиране на нови продукти“
21:00 – 21:15 - Новата стара VR, Димо Чотров, Експерт в Лаборатория „Виртуална и разширена реалност“

Проектът „FRESH“ за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.


За повече информация тук

 

Плодов пудинг с чиа семена

Вкусно, лесно и полезно - Go4 cooking

прочети още
Играй и спечели

Вземи автограф от актьорите!

прочети още
Веган морковена торта

Направи си сам вкуснотия с Go4®!

прочети още
Интересно и полезно с Go4Raw!

Първото ни издание на рубриката „Интересно и полезно с Go4Raw“, стартира с очарователната усмивка на младия блогър Ивелина Кирилова / Stylish Toast, която ще сподели своето мнение и впечатление от суровите барчета Go4Raw.

прочети още
Безглутенови хлебчета с чиа

Направи си сам вкуснотия с Go4raw!

прочети още
Играй и спечели!

Участвай в нашата Facebook игра, която стартира днес/29.08.17/ и спечели кутия Go4Raw барчета!

прочети още
Салата "Табуле" с киноа

Направи си сам вкуснотия с Go4raw!

прочети още
Сурови енергийни бонбони

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
Морковен сладкиш с фурми и ядки

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
Свежа салата със спанак и киноа

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
Конопено-протеинови блокчета

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
Международен ден на йогата - София Тех Парк

Заповядайте на 24 юни в София Тех Парк, за да се потопите в древното учение, да научите за различните стилове в йога асана и да подкрепите духа и тялото с неустоимо вкусните Go4Raw сурови барчета! Ще Ви очакваме на терасата на Иновационен форум "Джон Атанасов"!

прочети още
Закуска с киноа и овесени ядки

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw! Започни деня си с хрупкава пълнозърнеста закуска, богата на фибри, витамини и минерали.

прочети още
Български здравословен десерт с рози и пробиотик спечели международна награда

Това е голям успех за нас и за българската био индустрия, особено ако се отчете фактът, че в иновацията си заложихме на местни суровини, като ядливата българска роза и български пробиотик. Заради силното българско присъствие на изложението Биофах, дори бяха изразени мнения, че се превръщаме в столица на иновативните органични продукти за Европа.

прочети още
Тонизиращо смути със спирулина

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
Go4Raw с първо място от BIOFACH

Първо място за нов продукт в категорията "Сушени продукти и снаксове" на световното изложение за био храни BIOFACH! За нас тази награда е огромна чест и признание за упорството ни да правим суперкачествени, суперздравословни и супервкусни храни. Благодарим, продължаваме напред! # BioFach

прочети още
Протеинови сурови топчета

Направи си сам вкуснотия с Go4Raw!

прочети още
София Диша 2017

Тази година летният фестивал „София Диша“ ще се проведе през месеците юни и август – 24 и 25 юни и 26 и 27 август 2017 г. Ние от Go4Raw, като част от летният фестивал, ще Ви очакваме да се забавляваме заедно. Заповядайте!

прочети още
София СПОРТУВА 2017

На 3 и 4 юни, на територията на Борисовата градина, ние от Go4Raw ще ви очакваме на най-новото социално спортно събитие - София Спортува ’17. Събитие, посветено на здравословния начин на живот, което предвижда много физически занимания, игри и информационни презентации, свързани със здравословния начин на живот.

прочети още
Фестивал на Здравето и Спорта

Тази година Фестивалът на Здравето и Спорта ще се проведе на 30.06 - 02.07.17 в Южен парк. Ние от Go4Raw, като част от цветната програма, сме Ви приготвили много вкусни изненади и игри. Ще Ви очакваме на щанд № 14 А и Г Заповядайте!

прочети още
Бизнес хапка по австралийска рецепта

Фирмата на Пламен Медаров, която произвежда суровите енергийни блокчета и крекери Go4Raw, изнася в 15 държави

прочети още
Третият кръг от Атлетическа лига-GOKIDS с Go4Raw!

Лигата е за деца родени от 2002 до 2009 и по - малки. Основен организатор СК”Приорити спорт”. Основната и цел е популяризиране на спорта сред децата и в частност на леката атлетика.

прочети още
„Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“

Go4Raw заедно с участниците на социалния проект Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България.

прочети още