Copyright © 2020. All Rights Reserved

София СПОРТУВА 2017

29 май 2017
София СПОРТУВА 2017

София спортува ’17 е социално спортно събитие, което ще представи на едно място, за два дни, най-обичаните и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, жителите и посетителите в София ще могат да участват във всеки избран от тях спорт, абсолютно безплатно. Събитието ще се проведе на открито, през първия уикенд на месец юни в градски парк Борисова градина.

Включени са най-разпространените спортни дисцплини - футбол, баскетбол, тенис, бадминтон и др.; Редица групови занимания - аеробика, крос фит, йога, танци, както и съвсем нови, набиращи световна популярност спортове за малки и големи. Ще бъдат представени индивидуални и отборни спортни занимания и тренировки, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието ще могат да се включат начинаещи, активно спортуващи и деца.

София спортува 2017 обхваща всички аспекти на здравословния начин на живот: спорт, възстановителни процеси, тренировачни програми, храни и хранителни режими. Ще бъдат изградени информационно-рекламни звена, в които посетителите ще получавт подробна информация от спортисти, треньори, диетолози и други професионалисти.

Мисията на събитието е да развие спортната култура на модерния градски човек. София спортува ‘17 ще даде възможност на всички жители и гости на града да станат част от масов спортен уикенд, по време на който да участват активно в познати и нови спортни занимания и игри. Нашата лична мисия е да представим откритата градска среда като част от здравословния начин на живот на всеки.

Отделени тревни площи в борисова градина ще бъдат предназначени за групови спортни занимания: аеробика, крос фит, йога, кангу джъмпс, стречинг, актуални нови и модерни групови спортни занимания и др.
Определени асфалтови площи в Борисова градина ще бъдат използвани за създаване на информационни звена, обвързани с идеята на събитието – здравословният начин на живот.
Всяко спортно занимание ще се провежда по предварително определен часови график за деня, представен на страницата на събитието и в социалните мрежи. Посетителите и желаещите за участие в спортните занимания ще имат възможност да се включват в избрано от тях спортно занимание, спрямо графика за деня и капацитетът на отделните групи/тренировки.

Графикът за провеждане на спортните занимания ще бъде представен на интернет страницата на събитието: www.sofiasportuva.bg, което ще даде възможност на участниците да се включат в максимален брой за деня.

Децата ще могат да се включат в много физически занимания и игри, с цел да се стимулира тяхното желание за спортна активност. За детската аудитория са предвидени и забавления с участие на домашни любимци.

В двата дни от събитието ще се проведат информационни презентации, свързани със здравословния начин на живот, обхващайки теми като правилно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и т.н.

“София Спортува” 2017 се провежда с ексклузивната медийна подкрепа на NOVA Broadcasting Group и участието на познати лица от Нова телевизия. В края на първия ден, на открита сцена в парк Борисова градина, ще бъде организиран съвместен концерт, с участието на звезди от малкия екран.